منابع و ماخذ پایان نامه رژیم غذایی، عصاره آبی، افراد مبتلا، اکسیداسیون چربی

دانلود پایان نامه

ه ارتفاعی که چای در آنها می‌روید، برگهای تازه چای بین دو سال و نیم تا پنج سال طول می‌کشد تا برای چیدن آماده شوند. چای برگهای فراوانی دارد و گلهای آن بسیار شبیه گلهای کاملیاست اما تنها برگ های جوان و کوچک آن برای مصرف چیده می‌شوند. جوانه زدن چای در مناطق کم ارتفاع هر هفته صورت می‌گیرد ولی در ارتفاعات بالا، هفته‌ها طول می‌کشد(10).
2-11-2- فواید چای سبز:
بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده ای به نام کتچین است که حدود 30٪ از وزن برگ چای سبز را تشکیل می دهد. فعالیت آنتی اکسیدانی آن بسیار بالا بوده و بسیار قویتر عمل می کند. نوشیدن چای سبز می تواند احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف را کاهش دهد، از بیماریهای ساده باکتریایی گرفته تا بیماریهای مزمنی چون بیماریهای قلبی، سکته، سرطان، مشکلات دهانی دندانی، و استئوپرز .
محققان مشاهده نموده اند که فواید چای سبز برای سلامتی بستگی به میزان مصرف آن دارد که بیشترین مصرف آن در کشورهای آسیایی حدود 3 فنجان در روز است. ( که حدود 240 ـ 320 میلی گرم از پلی فنول بدن را تهیه می‌نماید.)(10)
 در افرادی که به صورت روزانه چای سبز مصرف می‌نمایند احتمال ابتلاء به انواع بیماریها اعم از  بیماریهای باکتریایی و یا عفونتهای سخت و همچنین بیماریهایی نظیر سرطان، سکته، بیماریهای قلبی ـ عروقی و بیماریهای استخوانی را کاهش می‌دهد.
 یکی دیگر از فواید مصرف چای سبز، کاهش مرگ و میر به دلیل هر نوع بیماری مخصوصاً بیماری قلبی ـ عروقی می‌باشد. در مطالعه‌ای که در سال 2006 صورت گرفت محققان دریافتند که چای از هر نوع نوشیدنی دیگر حتی آب خالص ، برای سلامتی مفیدتر است زیرا چای نه تنها به خوبی آب خالص ، بدن را هیدراته(آب رسانی)  می کند بلکه منبعی غنی از پلی فنول ها می‌باشد که از بیماریهای قلبی جلوگیری می‌کند.
 در سال 1994 در ژاپن تحقیقی بر روی 40530 فرد در سنین بین 40 تا 79 سال انجام گرفت که به مدت 11 سال به طول انجامید. در این گروه انتخاب شده 80٪ از افراد روزانه حدود 3 فنجان از چای سبز مصرف می‌نمودند. در این تحقیق مشاهده گردید که در افرادی که 5 فنجان در روز چای سبز می‌نوشیدند،‌ در مقایسه با افرادی که 1 فنجان چای می‌نوشیدند احتمال مرگ به دلیل هر بیماری خصوصاً به وسیله بیماریهای قلبی ـ عروقی بسیار کمتر بود . حتی این آمار نشان داد که تاثیر چای سبز بر روی زنان بیشتر از مردان می‌باشد.همچنین در مطالعه‌ای که بر روی زنانی که از چای سبز مصرف می‌کردند و کسانی که مصرف نمی‌کردند صورت گرفت، مشاهده شد که ریسک ابتلاء به سرطان سینه در زنانی که چای سبز مصرف می‌نمودند 22٪ کمتر از افراد دیگر است(10).
2-11-2-1-جلوگیری از بیماری گرفتگی رگها:
در ژاپن طی مطالعاتی جداگانه بر روی چای سبز به این نتیجه رسیدند که افرادی که 5 فنجان و یا بیشتر از 5 فنجان در روز چای سبز می‌نوشند احتمال ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها 16٪ در آنها کمتر است. میزان وجود رادیکالهای آزاد در رگها،‌ کلید ابتلاء به بیماریهای قلبی ـ عروقی می‌باشد. آخرین تحقیقات نشان داده‌اند که کتچینهای موجود در چای سبز مانع از درگیر شدن آنزیمها در تولید رادیکالهای آزاد موجود در رگها می‌گردد.
مشاهده شده است که چای سبز بوسیله کاهش کلسترول بد(LDL)، تری گلیسیرید،‌لیپید پروکسایدLipid Peroxides ( رادیکالهای آزادی که باعث تخریب کلسترول بد و چربیها می‌شود) و فیبرینوژن( پروتئینی که در خون وجود دارد و باعث لخته شدن خون می‌شود) ریسک ابتلاء به گرفتگی رگها را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود میزان کلسترول خوب بیشتر از کلسترول بد در بدن باشد(10).

مطلب مرتبط با این موضوع :  پایان نامه رایگان درموردجبران خدمات

 2-11-2-2-تاثیر چای سبز روی افراد مبتلاء به تری گلیسیرید:
تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید می‌باشد. آزمایشات نشان داده‌اند کتچینهای موجود در چای سبز که با میزان مصرف نسبت مستقیم دارد(dose-dependent) مانع از فعالیت لیپاز پانکراس می‌شود(آنزیمی که بوسیله پانکراس ترشح می‌شود و چربیها را هضم می نماید.) در نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربیها و تبدیل آنها به تری گلیسیرید و همچنین افزایش تری گلیسیرید در خونی که بعد از صرف غذا اندازه گیری می‌شود بسیار آهسته صورت می‌گیرند.
با توجه به اینکه افزایش تری گلیسیرید بعد از خوردن غذا یکی از مشخصه‌های بیماری گرفتگی رگها است، نوشیدن 2 فنجان چای سبز همراه با غذا، بسیار مفید می‌باشد(10).
2-11-2-3- رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته شدن آن : کتچینهای موجود در چای سبز بوسیله جلوگیری کردن از تشکیل مواد التهابی باعث رقیق شدن خون  و مانع از ایجاد لختگی در خون می‌شود که این مواد التهابی از اسیدهای امگا 6 بوجود آمده اند و در گوشت و سبزیجات روغنی غیر قابل اشباع نظیر ذرت و روغن سویا یافت می‌شوند(10).
2-11-2-4- کاهش فشار خون و جلوگیری از ابتلاء به آن:
طبق تحقیقات صورت گرفته استفاده از چای سبز از پیشرفت سرطان و گرفتگی رگها جلوگیری می‌کند.
دلیل به وجود آمدن هر دو بیماری رشد غیر طبیعی سلولهای بدن است .در گرفتگی رگها، سلولها ضخیم‌تر شده، حالت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند و مانع از جریان یافتن راحت خون در رگها می‌گردند.
 در سرطان، تقسیم سلولی که به صورت طبیعی انجام می‌گردد، ناگهان مختل شده و تقسیم سلولها از کنترل خارج می‌گردد. در این مورد چای سبز می‌تواند از تکثیر بیش از اندازه سلولها جلوگیری نماید.
کتچینهایی که
در برگ جای سبز وجود دارد، اولین ایستگاه واسطه‌ای را که از طریق آن دستور رشد غیر طبیعی به سلولها فرستاده می‌شود، از بین می‌برد و از روند بیماریهایی که به واسطه رشد غیر طبیعی سلولها ایجاد می‌شود، جلوگیری و یا ممانعت می‌کند(10).
2-11-2-5-به حداقل رساندن میزان صدمات وارد شده به مغز و قلب:
طبق بررسی های انجام شده، چای سبز نه تنها تعداد سلولهای مرده قلب و مغز را بعد از حمله قلبی و یا سکته مغزی کاهش می‌دهد بلکه بوسیله (EGCG14) که به نظر می‌رسد ماده موثره اصلی چای سبز می‌باشد در تسریع بهبودی بعد از سکته و حمله قلبی کمک می‌نماید(10).
2-11-2-6-حفاظت در مقابل انواع سرطان:
وجود کتچین در چای سبز حدوداً پنج برابر بیشتر از چای سیاه می‌باشد ، این ماده آنزیم دی‌هیدروفولات ردوکتاز را که سلولهای سرطانی برای رشد به آنها نیاز دارند، کاهش می‌دهد و دارویی بسیار مفید برای جلوگیری از سرطان به شمار می‌آید(10).
2-11-2-7-جلوگیری از دیابت نوع 2:
مطالعاتی که بر روی چای سبز انجام شده، نشان داده است که مصرف چای سبز همچنین از ابتلاء به دیابت نوع 2 جلوگیری می‌نماید. مصرف چای سبز میزان حساسیت به انسولین را در دیابت نوع 2 بیشتر می‌کند. مطالعات جدید نشان داده‌اند که چای سبز در افراد مبتلا به دیابت حساسیت به انسولین و تحمل گلوکز را بهبود می‌بخشد. در یکی از آزمایشاتی که بر روی موشهای دیابتی انجام گرفت نتایج جالبی به دست آمده است؛ بعد از مصرف چای سبز به مدت 12 هفته؛ میزان گلوکز، انسولین، تری گلیسیرید و اسیدهای چرب آزاد در خون موشها کاهش یافت و توانایی آنها در جذب انسولین افزایش پیدا کرد(10).

2-11-2-8-کاهش وزن:
با نوشیدن چای سبز، متابولیسم(سوخت و ساز) چربی های بدن تسریع می شود و به این ترتیب چربی اضافی در بدن ذخیره نمی شود. پژوهشها نشان می دهد نوشیدن روزانه سه فنجان چای سبز می تواند تا ٧٠ کالری انرژی، ناشی از سوخت چربیها ایجاد کند. همچنین چای سبز قادر است جذب روده ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله منجر به کاهش وزن در فرد می شود(10).

مطلب مرتبط با این موضوع :  پایان نامه رایگان درموردعملکرد بازار، اعتماد متقابل، سلسله مراتب، انتقال دانش

فصل سوم
مواد و روش ها

3-1- روش های اجرایی کار :
3-1-1- حیوان آزمایشگاهی مورد مطالعه :
در این آزمایش از موش سفید کوچک آزمایشگاهی نژاد NMRI به عنوان حیوان مورد آزمایش استفاده شد ، موش های ماده ابتدا از بخش حیوانات آزمایشگاهی پاستور خریداری شده و پس از انتقال به اتاق پرورش حیوانات مجتمع آزمایشگاهی بیمارستان شریعتی نسبت به نگهداری و انجام آزمون بر روی آنها اقدام شد .
3-1-1-1-دلایل انتخاب این حیوان به طور خلاصه عبارتند از :
دارا بودن شرایط فیزیولوژیک و رشد و نموی که تا حدود زیادی شبیه انسان است .
داشتن شناخت کافی از سیستم گوارشی حیوان .
کوچک بودن اندازه و آسان بودن نگه داری و مراقبت از آن
3-1-1-2-شرایط نگه داری حیوانات :
موش ها در اتاق پرورش حیوانات نگهداری شدند و با شرایط محیطی تطابق کافی پیدا کردند. جانوران در قفس های پلاستیکی استاندارد مخصوص نگهداری موش های کوچک، که غذا و آب کافی در دسترس آن قرار داشت نگهداری شدند و از تراشه های کوچک چوب به عنوان بستر زندگی آنها استفاده شد. تغذیه حیوانات از پلیت های آماده و مخصوص صورت گرفت و آب مورد استفاده، آب لوله کشی شهر تهران بود که توسط شیشه های آب خوری ویژه در اختیار حیوان قرار داده شد. درجه حرارت اتاق پرورش حیوانات 2±28 درجه سانتی گراد بود که در طی فصول گرم سال توسط کولر ، در طی فصول سرد سال توسط وسایل گرمایشی ، این درجه حرارت تأمین می شود.
رطوبت اتاق پرورش حیوانات نیز در حد استاندارد تنظیم گردید. به منظور دقت هر چه بیشتر در انجام آزمایش ها، قفس موش هر هفته دو بار شستشو و با الکل ضد عفونی می شد. میزان نور اتاق نگهداری حیوانات طوری تنظیم شده بود که حیوانات 12 ساعت در نور کافی و 12 ساعت در تاریکی قرار می گرفتند.
3-1-2- نوع مطالعه:
این مطالعه به صورت مورد – شاهد انجام شد،تعداد 32 موش ماده NMRI (6 هفته ای) به طور تصادفی به چهار گروه 8 تایی تقسیم شدند.
گروه اول موش های نرمال هستند که تحت هیچ تیماری قرار نگرفتند.
گروه دوم موش های نرمال هستند که به مدت 8 هفته عصاره ی آبی الکلی چای سبز (به میزان 0.2 میلی گرم) مصرف کردند.
گروه سوم موش هایی هستند که به مدت 8 هفته رژیم غذایی پر کالری دریافت کردند.
گروه چهارم موش هایی هستند که علاوه بر این که به مدت 8 هفته رژیم غذایی پر کالری دریافت کردند در این مدت از عصاره ی آبی الکلی چای سبز هم (به میزان 2/0 میلی گرم) دریافت کردند.
در انتهای آزمایش تمامی موش ها به جز 3 موش از گروه موش های چاق نرمال زنده ماندند.
3-2- روش اجرای طرح (چاق کردن موش ها با استفاده از رژیم غذایی با چربی بالا):
در جدول 3-1 ترکیب بیسکوییت های رژیم غذایی پر کالری نشان داده شده است.
جدول 3- 1- رژیم غذایی پر کالری
نام ماده
مقدار
شکلات شیری
100گرم
کنجد بو داده شده
20گرم
بادام زمینی
100گرم
پودر آسیاب شده پلت آزمایشگاهی
150گرم
بیسکوییت کرمدار
50گرم
تمامی ترکیبات فوق توسط آسیاب پودر شده و با استفاده از شیر به شکل خمیر منسجمی تبدیل شد. سپس این خمیر به فرم پلت آزمایشگاهی شکل داده شد و در هوای آزاد خشک شد. به علت جلوگیری از اتواکسیداسیون چربی بالای موجود در بیسکوئیت ها تا زمان مصرف در یخچال نگهداری
می شد(11).

مطلب مرتبط با این موضوع :  منابع و ماخذ پایان نامهبیماری آلزایمر، تجزیه و تحلیل آماری، تحلیل آماری

15

3-2-1-تهیه عصاره ی آبی و الکلی چای سبز :
50 گرم چای سبز چای سبز با متانول و 50 گرم دیگر با آب مقطر استریل به مدت 24 ساعت در دمای اتاق خیسانده شد و سپس در پرکولاتور عصاره گیری شد.با کمک دستگاه تقطیر دوار، عصاره غلیظ شد و سپس با قرار دادن عصاره در بن ماری با دمای 45 درجه، حلال کاملا حذف شده و عصاره غلیظ و تقریبا خشکی تهیه گردید.
در این مطالعه در نظر گرفته شده است که اگر روزانه یک نفر به طور متوسط از یک Tea bag استفاده کند روزانه 20 گرم چای سبز مصرف کرده است. از 20 گرم چای سبز 5/5 گرم عصاره آبی اتانولی چای سبز تهیه می شود . لذا برای شبیه سازی این شرایط برای موش ها هر موش باید روزانه از 2/0 میلی گرم عصاره آبی الکلی چای سبز استفاده کند . در این تحقیق برای اینکه عصاره با دز دقیق و در زمان معین به حیوان تجویز شود ، از روش گاوا ژ برای تجویز عصاره استفاده شد.
3-2-2- جدا سازی کبد و خونگیری از قلب موش:
موش ها را یک به یک در ظرفی قرار دادیم که حاوی پنبه آغشته به کلروفرم بود.پس از حدود20 تا30 ثانیه، با اطمینان از بیهوشی کامل موش ها آنها را بر روی میز تشریح فیکس کرده .به صورتیکه موش به پشت روی تشک تشریح خوابانده شد و دست و پای حیوان با سوزن محکم گردید . ناحیه شکمی با الکل و بتادین ضد عفونی شده سپس با قیچی پوست ناحیه پایین شکم شکاف داده و پوست باز و صفاق پاره شد. پس از باز کردن حفره شکمی برای جلوگیری از لخته شدن خون سریع قفسه سینه را با قیچی و تیغ جراحی باز کرده و توسط یک سرنگ 2 میلی لیتری مستقیما از قلب خونگیری به عمل آمد(27).
پس از آن کبد موش سریعا خارج گردیده و بعد از شستشو در الکل 70% به داخل پلیت استریل منتقل شد. بعد از جدا سازی 5/0 گرم از بافت کبد (به اندزه یک عدس)، توسط اسکالپل خرد گردید و به ویال های 5/1 حاوی 1میلی لیتر ترایزول منتقل شد. ویال های label دار شده در داخل ظرف حاوی بسته های یخ به آزمایشگاه منتقل شد(30).

3-3- استخراج RNA:
استخراج RNA برای بررسی سطح بیان ژن های مورد نظر انجام گرفت. از آنجا که مولکول RNA به تجزیه شدن با RNase حساس است کلیه ی وسایل و مواد باید عاری ازRNase باشند. کلیه ی مراحل استخراج زیر هود لامینار انجام شد و قبل از شروع کار زیر هود با وایتکس و الکل 70% تمیز شد(77).
3-3-1- وسایل کار استخراج RNA:
وسایل کار برای استخراج RNAشامل سمپلرها، سرسمپلرها و میکروتیوب که زیر هود قرار داده و به مدت 20 دقیقه تحت UV قرار گرفت. تمامی سرسمپلرها و میکروتیوب‌ها RNase-DNase free بودند و قبل از شروع کار در دو دوره ی زمانی 45 دقیقه اتوکلاو شده بودند. استخراج RNA از نمونه های بافت کبد توسط ماده ترایزول انجام شد.
3-3-2- مراحل استخراج RNA:
ابتدا بافت کبد جدا شده از موش ها توسط دستگاه هموژنایزر به خوبی هموژن گردید . سپس با سرنگ cc2 و سر سرنگ cc20، 10 بار محلول بافت کبد و ترایزول بالا و پایین برده شد تا کاملا محلول یکنواختی ایجاد شود. محلول هموژن به لوله های ml5/1 منتقل گردید و بعد از 5 دقیقه وقفه به ازای هر یک میلی لیتر از آن مقدار 200 میکرولیتر کلروفرم به آن اضافه شد و لوله به مدت 15 ثانیه شدیداً مخلوط گردید

پاسخی بگذارید