عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : مطالعه ارتباط کیفیت سود و نقدشوندگی سهام در بورس اوراق بهادار تهران
تکه ای از متن پایان نامه :
که در ارتباط فوق:
NIBE it = سود خالص در سال جاری
CFO it = جریان نقد عملیاتی در سال جاری
1-8-2- متغیر کنترلی
در این پژوهش از لگارتیم طبیعی قیمت بازار سهام به عنوان متغیر کنترلی بهره گیری شده می باشد.
1.ارزش معاملات[1]:این معیار به نوعی معیاری سنتی برای سنجش نقدشوندگی سهام محسوب می گردد که نتیجه ی حاصل ضرب تعداد سهام معامله شده در قیمت سهام می باشد . بالا بودن این معیار نشان از نقدشوندگی بالای سهام دارد. برای محاسبه قیمت میانگین از آخرین قیمت هر روز بهره گیری شده می باشد.(کرمی و همکاران ،1389)
2.درصد سهام شناور آزاد[2]: درصدی از کل سرمایه شرکت می باشد که جهت معامله در بازارسهام در دسترس باشد یا قسمتی از سهام یک شرکت می باشد که بدون هیچگونه محدودیتی قابل معامله باشد(عبده تبریزی و همکاران ،1387).
درصد سهام شناور آزاد توسط سازمان بورس و اوراق بهادار محاسبه و به صورت گزارش های فصلی منتشر می گردد. برای به دست آوردن سهام شناور آزاد به صورت سالانه، از میانگین درصد سهام شناور فصلی محاسبه شده توسط سازمان بورس بهره گیری شده می باشد.
LIQUIDITY MEASURES = α + β1 IEQ i,t + β2 SIZE i,t + β3 PRICE i,t + ε
LIQUIDITY MEASURES : شاخص های مختلف نقدشوندگی(7 متغیر)
:IEQ شاخص کیفیت سود شرکت i در سال t
PRICE : قیمت سهم شرکت i در سال
1-9- بهره گیری کنندگان پژوهش
نتایج این پژوهش می تواند برای گروههای مختلفی همچون سرمایهگذاران در بازارهای مالی، مسئولان بورس اوراق بهادار، مدیران پرتفوی، کارگزاران، تحلیلگران مالی و محققان بازار سرمایه و همچنین مدیران شرکتها در بورس اوراق بهادار با فراهم ساختن بینش علمی نسبت به تاثیر کیفیت سود بر نقدشوندگی سهام و تبع آن بر نقدشوندگی باراز سهام و همچنین روشن ساختن هزینه ضعف کیفیت سود مفید باشد.
1-10 – قلمرو پژوهش
در بحث قلمرو پژوهش، سه نوع قلمرو موضوعی، مکانی و زمانی مطرح می باشد.
قلمرو موضوعی:
16- freefloat