عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : مقایسه ابعاد تعارضات زناشویی در زوجین متقاضی طلاق توافقی و طلاق غیرتوافقی
تکه ای از متن پایان نامه :
خیانت ، بیماری روانی ، معضلات عاطفی ، تعارض در مورد تأثیر های زن و مرد و ویژگی های شخصیتی همسران بعنوان علت های طلاق عنوان گردید.
در پژوهشی توسط گایر (2010) که بروی 402 مسلمان مطلقه در امریکای شمالی انجام گردید نتایج زیر بدست آمد: بالاترین مقدار پاسخ دهنده ها در گروه سنی 20 تا 40سال بودند و در 5-2 سال اول ازدواج به سر می بردند . در اکثر موقعیت ها ، زنان متقاضی طلاق بودند، علت های طلاق به ترتیب اهمیت عبارتند از :
ناسازگاری ، خشونت شامل خشونت عاطفی ، کلامی ، فیزیکی ، جنسی ، سوء بهره گیری مالی ، دخالت خانواده و خیانت ، چند نکته در این مطالعه قابل توجه بود . اکثریت طلاق ها در 5 سال اول زندگی اتفاق افتاده و این مسئله به وضوح نشان دهنده نیاز همسران در سالهای اول زندگی برای کوشش بیشتر جهت طرفداری ، تقویت و رشد ارتباط می باشد . نکته دوم اینکه خانواده های زنان پاسخ دهنده ، طرفداری زیادی از دختران خود در مسئله طلاق کرده بودند ، در حالیکه طبق عقاید سنتی ، والدین در مقابل طلاق بچه ها مقاومت می کردند و آنها را بدلایل حفظ آبرو و تکریم خانواده و سرنوشت بچه ها تشویق به ادامه ارتباط خود از بستگان و خانواده ، دوستان و رهبران مذهبی کمک گرفته بودند و تنها عده کمی از آنان به متخصص و مشاور مراجعه کرده بودند.
در دین مبین اسلام شارع مقدس حتی المقدور از وقوع طلاق به شیوه های مختلف جلوگیری و موارد آن را محدود کرده می باشد ؛ اما زیرا ثابت شده که طبایع بشر همواره با یکدیگر سازگار نبوده و چه بسا در مواردی خاص ، ادامه زندگی زناشویی با درد و رنج و تعب همراه می باشد و این خود موجب فسادهای بیشتری می گردد ، لذا هر چند دین اسلام طلاق را مذموم داشته ، اما به عنوان آخرین چاره مجوز آن را صادر کرده می باشد .
موجبات طلاق بطور کلی در حقوق ایران شامل: 1-طلاق به درخواست مرد ؛ 2-طلاق به درخواست زن 3- طلاق به توافق می باشد که هر کدام در شرایط خاصی قابل اجراست. (کاتوزیان ، 1371:356) .