عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : مطالعه ارتباط کیفیت سود و نقدشوندگی سهام در بورس اوراق بهادار تهران
تکه ای از متن پایان نامه :
اگر مقدار p-value محاسبه شده بیشتر از سطح خطای 5 درصد باشد، فرض صفر رد نمیگردد و باید از روش دادههای تلفیقی بهره گیری گردد. در غیر این صورت از روش داده های تابلویی بهره گیری خواهدشد(بالتاجی[1]، 1391).
3-11-8-آزمون هاسمن
اگر بعد از انجام آزمون F لیمر فرضیه H0 رد گردد، این پرسش مطرح میگردد که برآورد مدل در قالب کدام یک از روشهای اثرات ثابت(یعنی عرض از مبدأها، پارامترهای نامعلوم اما ثابت هستند) یا اثرات تصادفی (یعنی عرض از مبدأها تصادفی و مستقل از متغیرهای توضیحی می باشد)انجام گردد. آماره آزمونهاسمن[2] برای تشخیص ثابت یا تصادفی بودن تفاوت واحدهای مقطعی مورد بهره گیری قرار میگیرد. در آزمونهاسمن فرضیههای H0 و H1 به صورت زیر تعریف می شوند:
H0: bsروش اثرات تصادفی (هیچ همبستگی بین اثرات ثابت ورگرسورها وجودندارد)
با در نظر داشتن ارتباط می توان گفت که R2 درصد تغییرات کل در Y که به وسیله مدل رگرسیون توضیح داده شده می باشد را اندازه گیری مینماید. با در نظر داشتن ارتباط می توان گفت که R2 هم مثبت و هم کوچکتر از یک میباشد. در حالت برازش کامل رگرسیون که معمولاً اتفاق نمیافتد R2 برابر با یک و در حالت عدم ارتباط بین متغیر وابسته و مستقل برابر صفر میباشد. به طور کلی هر چه مقدار این ضریب به یک نزدیکتر باشد، نشان دهنده برازش بهتر مدل خواهد بود(گجراتی، 1387).
3-11-11- آزمون F رگرسیون
در معادله رگرسیون چند گانه، چنانچه ارتباط ای میان متغیر وابسته و متغیرهای مستقل وجود نداشته باشد، باید تمام ضرایب متغیرهای مستقل در معادله، مساوی صفر باشند. با داشتن مدل رگرسیون چند متغیره قاعده تصمیمگیری به صورت زیر میباشد:
تمامی ضرایب شیب به طور همزمان صفر هستند …=0 β2= H0: β1=
حداقل یکی از ضرایب شیب غیر صفر می باشد …≠0 β2= H1: β1=
اگر در سطح اطمینان 95 درصد، آماره F محاسبه شده از معادله رگرسیون، بزرگتر از مقدار F جدول باشد، فرض صفر رد میگردد و در غیر این صورت فرض صفر رد نمیگردد(بالتاجی، 2005).
3-11-12- برآورد ضرایب رگرسیون
یکی از مباحث اصلی تحلیلهای رگرسیونی، تخمین پارامترهای مدل می باشد. از آنجائیکه پارامترهای واقعی جامعه هیچگاه قابل مشاهده و اندازه گیری نیستند(زیرا tε اساساً قابل مشاهد نیست)، در نتیجه می توان با تخمین پارمترها، مدل رگرسیونی نمونه را برآورد نمود. برای برآورد مدل های رگرسیون، بسته به نوع مدل، روشهای متفاوتی هست.