خواص سیر

 

استفاده از انواع ادویه جات در غذاها به منظور بخشیدن طعم و عطر دلخواه به آن ها به چند سال اخیر محدود نمی شود و قدمتی طولانی دارد. به طوری که از دیرباز اقوام مختلف از انواع ادویه ها در تهیه غذاهای خود استفاده می کردند که هر یک خواص متفاوتی نیز داشتند. در ایران نیز استفاده از ادویه جات طرفداران بسیاری دارد و هر خطه ای ازایران دارای ادویه های خاصی می باشد. سیر یکی از ادویه هایی است که بسیار مفید و پر خاصیت است و به دلیل طعم و عطر بی نظیری که به غذا می بخشد در اکثر غذاها به طرق مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از موارد پر استفاده از سیر در آشپزی، هنگام مرینیت کردن مرغ و گوشت می باشد. اگر می خواهید با ادویه جات و به ویژه ادویه اعجاب انگیز سیر بیشتر آشنا شوید تا پایان با ما همراه باشید.

پیدایش ادویه جات

تاریخچه ادویه جات به 3500 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. ادویه ها در واقع چاشنی ها و طعم دهنده هایی هستند که حاصل از ساقه، پوست، دانه و ریشه و حتی میوه گیاهان می باشند. تمامی این قسمت ها در کارخانجات پودر و آسیاب می کنند تا بتوان از آن ها استفاده نمود. برخی از مورخان معتقد هستند که پیدایش ادویه از مصر باستان صورت گرفته و تجارت ادویه در مصر بسیار رواج داشته است. اما تاریخچه پیدایش آن در ایران مشخص نیست ولی مدت فراوانی است که ادویه به آسیا و مدیترانه شرقی راه یافته است. ادویه ها به دلیل فواید و خواص بی نظیری که دارند امروزه در صنایع مختلفی از جمله صنایع داروسازی، رنگ سازی، عطر سازی و صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

معرفی پودر سیر و خواص آن

سیر در واقع یک ماده غذایی بسیار با ارزش است و پودر آن به عنوان ادویه کاربرد فراوانی دارد. افراد فراوانی وجود دارند که علاقه ای به عطر و طعم سیر ندارند و از طرفی افرادی دیگر هستند که به شدت عاشق طعم سیر هستند و در بیشتر غذاهای خود از آن استفاده می نمایند. اما به طور کلی سیر بسیار مفید است و دارای خواص اعجاب انگیزی است که اگر همه مردم از آن اطلاع داشته باشند هرگز مصرف آن را قطع نخواهند کرد.

خواص سیر و پودر سیر

سیر دارای خواص فراوانی است که از جمله آن ها می توان به خواص ضد سرطانی، خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی، کاهش کلسترول خون، ضد لخته شدن خون،  پایین آوردن فشار خون، تقویت سیستم دفاعی بدن، درمان سرماخوردگی و سردرد و … اشاره نمود. بر اساس جدید ترین تحقیقات صورت گرفته توسط انجمن پزشکی آمریکا سیر و پودر آن دارای هزاران خواص متفاوت است و توصیه می کنند که تمامی افراد حتما از آن استفاده نمایند. جالب است بدانید سیر در افزایش میل جنسی و قدرت باروری بسیار مفید است.

سیر را می توان به دو صورت تازه و پودر شده مورد استفاده قرار داد که هر کدام کاربردهای مختلفی دارند. برای تهیه پودر سیر کافی است که سیر تازه را پوست کنده و آن را به صورت ورقه های نازک برش داد و در مقابل آفتاب و یا داخل فر  قرار داد تا کاملا خشک شود و بعد با بهره گرفتن از آسیاب پودر نمود. سیر خشک را برای مدت های طولانی نگهداری و استفاده نمود.

با توجه به اینکه پودر سیر را می توان برای مدت بیشتری نگهداری نمود مزیت ها و برتری بیشتری نسبت به خود سیر دارد و به عنوان ادویه در تهیه غذاهای مختلفی می توان از آن استفاده نمود. سیر در اکثر شرایط آب و هوایی قابل کشت می باشد، به همین دلیل در بسیاری از مناطق ایران کشت می شود به طوری که در برخی مناطق مانند رفسنجان و همدان از هر هکتار 30-40 تن سیر برداشت می گردد.

چرا سیر همدان شهرت جهانی دارد؟

همانطور که اشاره شد سیر در مناطق مختلفی از ایران و سایر کشورهای جهان تولید می شود اما سیر همدان دارای طرفداران بسیاری است و از محبوبیت خاصی برخوردار است. شاید این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که چرا سیر همدان شهرت جهانی دارد؟ در واقع در پاسخ به این سوال باید گفت شرایط آب و هوایی همدان به گونه ای است که سیر به خوبی می تواند در آن رشد کند. علاوه بر این زمین های آن نیز خیلی حاصلخیز هستند ، وجود چنین شرایطی در کنار یکدیگر موجب شده که سیر تولیدی در همدان بسیار مرغوب و با کیفیت باشد. به طوری که همدان را به یکی از قطب های تولید سیر در کشور تبدیل کرده است و سالانه بخش قابل توجهی از سیر همدان به سایر کشورهای خاورمیانه صادر می گردد و ارز آوری بسیار عالی برای کشور دارد.

سیر همدان همچنین از نظر طعم و عطر نیز در مقایسه با سیری که در سایر نقاط ایران تولید می شود دارای برتری های فراوانی است، به همین دلیل کشاورزان بسیاری در این منطقه به کشت سیر روی آورده اند و بیش از 2800 هکتار از اراضی همدان زیر کشت این محصول می باشد.

سیر و موسیر چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

خیلی از افراد سیر و موسیر را بسیار شبیه به هم می دانند و بر این باور هستند که خواص مشابهی دارند. اما سیر تفاوت با موسیر دارد و کاملا این دو گیاه از یکدیگر متمایز هستند. موسیر دارای 40 نوع مختلف می باشد  و از نظر طعم با سیر مشابه هستند با این تفاوت که موسیر دارای تلخی بیشتری است و کاربردهای دیگری دارد. موسیر همانند سیربه عنوان یک ادویه در تهیه غذاها مورد استفاده قرار نمی گیرد و به دلیل طعم بی نظیری که دارد به همراه لبنیات  بیشتر در تولید ماست طعم دار و یا به عبارتی ماست موسیر مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این آنچه که موجب محبوبیت بیشتر موسیر شده بو ندادن دهان پس از مصرف آن می باشد.

از لحاظ ظاهری سیر و موسیر اصلا شبیه به یکدیگر نیستند و سیر به صورت حبه های کوچکی است که در یک کیسه قرار گرفته اما موسیر شباهت بسیاری با پیاز دارد.

خواص موسیر

موسیر نیز خواص فراوانی دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی و رقیق نمودن خون، خواص آنتی باکتریالی، خاصیت ضد سرطانی به دلیل وجود گوگرد در آن، کمک به سیستم قلبی و عروقی، تنظیم فشار خون و … اشاره نمود. خواص سیر و موسیر مشابه یکدیگر می باشد اما کمتر بودن بوی تند و تیز موسیر موجب می شود که پس از مصرف بوی تنفسی بدی ایجاد نماید به همین دلیل طرفداران بیشتری دارد اما سیر نیز معمولا در بیشتر غذاها و تولید داروها مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین به شما توصیه می کنیم که هرگز از این ادویه ارزشمند غافل نشوید و با بهره گرفتن از آن از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد


*