، لیمو، باشد. ، : ، بافتی، :

                                 زن 74/12

50-35

مرد 59/15                                           زن 78/9

50+

حدود وزنی توصیه برای بلند کردن غیر تکراری و اتفاقی بار (اصول ارگونومیک در صراحی سیستم های حمل دستی کالا – حسن صادقی نائینی- انتشارات اسانا- 1379 – فصل 6 )

هنگام کردن با دستگاه کاربر بایستی چندین بار لیمو ها را داخل دستگاه بریزد و برای انجام این عمل بایستی سبد حاوی لیمو را از زمین بلند کرد و آن را حدوداً130 بالا آورده و داخل سینی دستگاه بریزد،که این عمل با توجه به مشکلاتی که به ناحیه کمر برای فرد کاربر پیش می آید مطلوب نیست.

  • پالایش تخصصی اطلاعات:

همانطور که اشاره شد هنگام کار کردن با دستگاه کلید روشن وخاموش کردن دستگاه بایستی در جای مناسبی و در دسترس فرد کاربر باشد.

  • کلید روشن و خاموش دستگاه بر روی پایه در ارتفاع 75 سانتی متری از سطح زمین قرار دارد.

سپس بایستی سبد حاوی لیمو را بلند کرده و لیمو ها را به داخل سینی بریزند که در این قسمت 2 نکته قابل توجه است.

الف) وزن سبد

ب) ارتفاع دستگاه که طبق جدول اشاره شده.

حدود وزنی توصیه شده برای بلند کردن غیر تکراری و اتفاقی بار با توجه به آنکه افراد کاربر آن مرد و در فاصله سنی 18 تا 50+است داریم:

زن   سن
63/22   20-18
46/24   35-20
59/20   50-35
59/15   50+

 

همچنین ارتفاع دستگاه باید در حدی باشد که فرد کاربر به راحتی بتواند یعنی دستگاه را پر کند . و نیز مخزن آبلیمو باید در جایی باشد که فرد کاربر بتواند به آن دسترسی داشته باشد در نتیجه بایستی ارتباط جسمی ما بین  استفاده گر و تولید متعادل باشد.

  • نقدوضع موجود:

کلید روشن و خاموش دستگاه در ارتفاع مناسبی قرار دارد اما جایگاه آن بر روی پایه مناسب نیست.

برای هر بار آبگیری بایستی حدوداً 2-3 بار سبد حاوی لیموها را به ارتفاع 130سانتی متر بلند کرده و درون دستگاه بریزد که همان طور اشاره شد با توجه به مشکلاتی که ممکن است برای کمر و دیگر اعضا پیش بیاید کار مناسبی نیست.

  • تدوین دستور العمل طراحی :

الف –

  • کلید روشن و خاموش بایستی در جای مناسبی قرار گیرد .
  • ارتفاع دستگاه بایستی مناسب باشد.
  • صدای دتگاه باید آزار دهنده باشد.
  • برای داخل کردن لیمو ها بایستی به راحتی در آن قرار گیرد.

ارائه ایده هایی جهت حل قطعی مورد تحقیق شده

  • بایستی دستگاه بتواند که لیمو ها را تمیز کرده
  • ارتفاع دستگاه بایستی حتی الامکان کم شود .
  • لیموها بایستی به صورت اتوماتیک از پائین به سمت بالا بیایند (توسط یک بالا بر) و وارد سینی شود.
  • یا لیموها از پائین وارد دستگاه شوند.
  • در صورت پر شدن مخزن هشداری از طرف دستگاه داده می شود.
  • دستگاه به آسانی تمیز شود.

 

 

 

آنالیز ساختار

  • آنالیز ساختار:

هدف از آنالیز این بخش شناسایی گروه های ساختمانی طرح منتخب است تا بتوانیم با اطلاعات بدست آمده دامنۀ تغییرات و یا جابجایی هر گروه را شناسایی کنیم و با شناخت  آنهامی توانیم نظراتی برای ترکیب آنان  و یا اضافه کردن گروه های ساختمانی دیگر داشته باشیم.

در واقع این بخش از تحقیقات دو هدف را دنبال می کند:

  • گروه های ساختمانی چه می باشند و متعلقات آنان چگونه است.
  • این گروه های ساختمانی قابلیت حرکت گوناگن خود را با توجه با رعایت مسائل فنی و عملکردی تا چه حدودی دارا هستند
  • گردآوری اطلاعات:
مطلب مرتبط با این موضوع :  اتومایسیون، ، StatisticsNMinimumMaximumMeanStd.، هااز، مافوق..............................................................................6318-2-2کنترل، هابه، پرونده، رفتاری....................................................................6217-2-2تحویل، مقامات، دبیرخانه..........................................................................................6015-2-2نامه، عملکرددرموقعیت، استراتژیک

قسمتهای مختلف دستگاه عبارتند از :

  • سینی
  • دهانۀ ورودی دستگاه
  • بدنه
  • دریچه ورودی
  • دریچه خروجی تفاله
  • دریچه ای که آبلیمو از آن خارج می شود.
  • صافی
  • قطعه مارپیچی
  • چرخ تسمه

10-موتور الکتریکی

11-کلید قطع وصل

12- دوشاخه

13- چارچوب فلزی

14- پیچ ها

15-  سیم ها

16- تسمه ها

17- مهره ها

  • تدوین دستور العمل برای طراحی:
  • آبلیمو بایستی عاری از اسانس لیمو باشد .
  • بایستی به راحتی جا به جا شود.
  • بایستی به راحتی شسته شود.
  • ورود حشرات به داخل آن غیرممکن باشد.
  • تعبیه خروجی متناسب با ظرفهای مختلف
  • قطعات باید به راحتی تعویض شوند.
  • استفاده از صافی های بیشتر و بوجود آمدن یک آبلیموی صافتر و تمیزتر.

-ارائه ایده:

  • برای آنکه دستگاه به راحتی جابه جا شوند بایستی از چرخ هایی استفاده کرد که قابلیت حرکت به هر طرف و همه جهات را داشته باشد و نیز هنگام ایستادن آن دارای یک قفل باشد و چرخ ها ثابت شوند و هیچ حرکتی نکنند.
  • برای آنکه دستگاه و قطعات داخلی آن به راحتی شسته شوند بایستی پوسته دستگاه قابلیت برداشت را داشته باشد و به راحتی آن را برداشت تا قطعات داخلی آن برای شسته شدن در دسترس باشد.
  • دستگاه بایستی مجموعه کاملاً بسته و غیر نفوذی باشد تا حشرات نتواند وارد آن شود. مخصوصاً قسمت ظرف و مخزن آبلیمو.
  • خروجی دستگاه باید به صورتی باشد که با ظرف هایی که در جلوی آن قرار می دهند متناسب باشد و همچنین مقدار آبلیمویی که از آن خارج می شود را بر حسب لیتر بتواند اندازه گیری کند.
  • استفاده از صافی های که بترتیب از قطر زیاد مثلاً 5mm و در نهایت 1mm می تواند ما را در بدست اوردن یک آبلیموی شفاف و تمیزتر کمک کند.

 

آنالیز سمبلیک و استیتیکی

آنالیز سمبلیک و استیتیکی:

یکی از مارد حساس و تخصصی کار طراحان ، آنالیز استیتیکی و سمبلیک است.در صنعت ماشینی مهمترین وظیفه طراح صنعتی ، ایجاد ارزشهای جدید در رابطه با محتواهای استیتیکی و نمادین محصولات صنعتی است.

  • گردآوری اطلاعات :

اجزاء تشکیل دهنده دستگاه را می توان به 7 قسمت تقسیم کرد :

  • بدنه 2- کاسه یا سینی               3- پایه                  4- چرخ ها                    5- پوشش روی تسمه                 6- قسمت کلید
  • بدنه:

فرم : از ترکیب یک مخروط ناقص با یک مکعب

جنس: آلومینیوم خشک

رنگ : آبی روشن

رویه : دارای بافتی برجسته و براق

  • کاسه یا سینی

فرم: مکعب مستطیل تو خالی با لبه های Fillet  دار رو باز

جنس: آلومینیوم خشک

رنگ : آبی روشن

رویه : دارای بافتی برجسته و براق

3 – پایه:

فرم : چارچوبی هرمی ناقص

جنس: آهن

رنگ : آبی روشن

رویه : دارای بافتی برجسته و مات

4 – چرخ ها

فرم: استوانه

جنس:

رنگ :

رویه :

  • پوشش روی تسمه

فرم:

جنس: آهن

رنگ : آبی روشن

رویه : دارای بافتی برجسته

  • کلید:

فرم: مکعب مستطیل

جنس: پلاستیک

رنگ : سفید

رویه : صاف و براق

  • گرداننده تسمه:

فرم: استوانه ای کوتاه داخل آن بررش خورده که روی استوانه شیار دارد.

مطلب مرتبط با این موضوع :  که‌، کروم، کارگاه‌، به‌، نقره، خطرات، برای‌، داشته‌، -، پوستی، باشد.ماده‌، بهداشتی

جنس : آهن

رنگ :

رویه: دارای بافتی برجسته و نسبتاً زبر

  • موتور:

فرم : از ترکیب 2 استوانه تشکیل شده که استوانه بزرگتر دارای پره و استوانه کوچک دارای شیار می باشد.

جنس : آلومنیوم خشک

رنگ : سفید

رویه: دارای بافتی برجسته و نسبتاً زبر

در کل دستگاه دارای ظاهری ساده است و از جنسهای متفاوتی از آن استفاده نشده است و در کل می توان گفت که فرم آن تابع عملکرد آن است .

پالایش تخصصی اطلاعات :

با استفاده از اطلاعات کلی که در گردآوری اطلاعات بدست آوریم نتیجه می گیریم که :

  • فرم ظاهری دستگاه از اشکال ساده هندسی تشکیل شده که با همدیگر ترکیب شده اند و پیچیدگی فرمی ندارد.
  • جنس دستگاه از آلومنیوم خشک اکثر قسمتهای داخلی ، آهن و پلاستیک است.
  • رنگ دستگاه اکثراً آبی روشن می باشد رویه دستگاه دارای بافتی برجسته و تقریباً براقی می باشد.
  • نقد وضع موجود :

دستگاه آبلیمو گیری مورد نظر معمولاً در بازار و یا جلوی مغازه ها استفاده می شود و در درجه اول با کاربر در ردجه دوم با مشتریان ارتباط دارد پس بایستی ظاهر آن زیبا باشد و از فرم هایی روان با گشتالتی مناسب و رنگی مناسب که خسته کننده نباشد استفاده کرد محصول در حال حاضر ظاهر محصولی خشک و کاملاً صنعتی دارد و برای یک محل صنعتی مناسب است در یک مغازه که آن را یا در داخل یا در جلوی مغازه قرار دهد.

  • تدوین دستور العمل طراحی :
  • دستگاه بایستی
  • دارای ظاهری زیبا باشد زیبایی بصری ایجاد کند.
  • دستگاه بایستی دارای رنگی روشن باشد که در صورت کثیف شدن کاربر به سرعت آنرا تمیز کند و این دلیل نیز باعث می شود که دستگاه بهداشتی و تمیز باشد و آلودگی های محیط ایجاد نکند.
  • در کل دستگاه بایستی از لبه های تیز و گوشه های تیز خود داری شود تا ایجاد خطر بریدگی در هنگام استفاده از آن از بین برود.

ارائه ایده :

  • استفاده از فرمهای روان با گشتالت مناسب.
  • رنگ دستگاه بایستی روشن باشد. می تواند رنگهای پیشنهادی باشد مثل (نارنجی روشن ، زرد لیمویی ، سبز روشن)

 

 

 

 

آنالیز رابطه سیستماتیک

آنالیز رابطه سیستماتیک :

از طریق این آنالیز: 1- تولید به صورت مجرد طراحی نخواهد شد .  2- نحوه و چگونگی ارتباط فی مابین تولیدات شناخته می شود . 3- هماهنگی بین تولیدات به لحاظ کارکرد عملی و استیتیکی بوجود خواهد آمد.  4– از پیامدهای نا گوار در اثر تأثیرات متقابل تولیدات جلوگیری می شود. 5- امکان خرید تولیدات با مارکهای متفوتی را در یک ابزار کاری فراهم می نماید .

  • گردآوری اطلاعات :

معمولاً این دستگاه همانطور که قبلاً هم اشاره شد در داخل مغازه و یا در جلوی مغازه (بیرون) قرار می دهند. دستگاه مورد بررسی شده در بیرون مغازه بر در پیاده رو و بر روی جوب آب قرار داشت که در اطراف آن کارتن ها و سطل ها و گونی های مختلف مغازه دار در آن یافت می شود.

دستگاه آبلیمو گیری مورد تحقیق منفرد است و بخشی از دستگاه دیگری نیست و نیز بلعکس یعنی دستگاه دیگری نیز به آن وصل نمی شود.به استثناء سطل و  گونی که برای جمع آوری تفاله لیمو و سطل که برای ریختن آبلیمو از آن استفاده می شود.

  • پالایش تخصصی اطلاعات :
  • دستگاه منفرد است همچنین اشیاء افراد آن گونی تفاله لیموها وسطل برای پر کردن آبلیمو می باشد که می توان از آن به عنوان اشیاء کمکی نام برد.
  • نقد وضع موجود :
  • دستگاه مورد که دارای ساختاری کاملاً صنعتی می باشند و هیچ گونه ارتباطی با محیطی که در آن قرار می گیرد ندارد و همچنین اشیاء کمکی آن نیز کاملاً ناهماهنگ با محصول می باشد.
مطلب مرتبط با این موضوع :  نقاله، ●، انبار، حفاظت، پیتر، کارگران

تدوین دستورالعمل طراحی

  • دستگاه هماهنگ با محیط باشد.
  • اشیاء کمکی با دستگاه هماهنگ باشد.
  • ارائه ایده :
  • اشیاءکمکی جزو دستگاه باشد.

 

آنالیز استاندارد

  • آنالیز استاندارد
  • از طریق این آنالیز : با مقررات استاندارد و نیز از نحوۀ بکار گیری آنه در طراحی همچنین تطبق طرح های جدید با قوانین استاندار آشنا می شویم که باعث ایجاد اطمینان در خریدار و نیز ممانعت از زیانهای عادی می شود.
  • گردآوری اطلاعات و پالایش تخصصی اطلاعات:
  • کتاب مداول و استانداردهای طراحی و ماشین سازی / باید مطالعه شود .

آنالیز مواد وروشهای ساخت

  • آنالیز مواد وروشهای ساخت :

هیچ طراحی نخواهد توانست بدون اطلاع کافی از مواد گوناگون و شیوه های ساخت تولیدات مشابه در ارائه طرحی قابل اجرا موفق باشد طراح صنعتی با کسب اطلاعات لازم و بهره گیری از متخصصین زیربط قادر خواهد بود که ایده ای خود را به مرحله اجرا در آورد.

شناخت از مواد بکار رفته  و ثبت معایب آنها در طول زمان استفاده معیین و نیز آشنایی با امکانات فرم پذیری مواد مختلف با توجه به ماشین آلات تولید. طراح تولید صنعتی را در گزینش مواد مناسب و ابعاد پیکره های نوین کمک می کند.

از طریق این آنالیز :

  • انتخاب مناسب مواد، با توجه به سایر موارد آنالیز .
  • تطبیق طرح جدید با امکانات تکنولوژیکی ساخت .
  • جلوگیری از طراحی طرحهای غیر قابل اجرا
  • امکان دستیابی به پیکره های نو از طریق تعویض مواد
  • پذیرش طرح جدید توسط صاحبان و سفارش دهنده گان کار و … را برای طرح جدید در نظر گرفت .
  • گردآوری اطلاعات :

در این  مرحله بایستی کلیۀ قطعات دستگاه را شناسایی کرد. و جنس و روش ساخت آنها را دسته بندی کرد … (نام قطعه) – (جنس / روش ساخت).

پالیش تخصصی اطلاعات :

  • کاسه رو ( آلو منیوم خشک / ریخته گری ).
  • بدنه ( آلو منیوم خشک / ریخته گری ).
  • چرخ تسمه ( آهن / ریخته گری و تراش).
  • پوشش تسمه (آهن/ خم کاری و جوش کاری).
  • تسمه ( پلی پروپیلن / تزریق ).
  • روده (آلو منیوم / ریخته گری ، تراش).
  • چارچوب ( آهن / جوش کاری).
  • چرخ (آهن ، PVC / تزریق ، پرس).
  • سیم (مس و PVC / اکسترود).

10-پیچ  (فولاد / ریخته گری).

11-مهره (فولاد / ریخته گری).

12-صافی (استیل / سوراخ کاری و خم کاری).

13- دوشاخه  (پلی پروپیلن / تزریق ).

  • نقد وضع موجود :
  • به علت آنکه اکثر قطعات از جنس آهن بوده وزن دستگاه سنگین است.
  • ساختن قطعات دستگاه ساده است و روش ساخت پیچیده ای ندارد که این دلیل می تواند به ارزان ساختن دستگاه کمک کند.
  • توین و دستور العمل طراحی :
  • استفاده از موادی سبکتر که مقاومت کافی نیز در مقابل سایش و خوردگی نیز داشته باشد همچنین قابل بازیفت نیز باشند.
  • ارائه ایده :
  • استفاده از پلاستیک های که در مقابل خوردگی و سایش مقاوم باشند.

آنالیز مونتاژ

آنالیز مونتاژ:

آگاهی از سیستم مونتاژ ، به طراح